Xplore Natur/teknologi - Bøger

Xplore Natur/teknologi opfylder Forenklede Fælles Mål.
Se skema for 1.-2. klasse.
Se skema for 3.-4. klasse. 
Se skema for 5.-6. klasse.

Stort nyt system til natur/teknologi-undervisningen i 1.-6. klasse.

Xplore Natur/teknologi er en del af de store naturfaglige systemer Xplore og er tilrettelagt med progression til systemerne til overbygningen. På denne måde sikres konsistens og sammenhæng i den naturfaglige læreprocess fra. 1. til 9. klasse.

Xplore Natur/teknologi er et praksisorienteret system og vækker elevernes naturfaglige nysgerrrighed. Systemet integrerer letlæselig tekst, faglige begreber og undersøgelser, eksperimenter og opgaver.

Systemet består af:

Elevbøger:
Opbygget med et indbydende layout med mange illustrationer, som underbygger og forklarer stoffet. Der lægges vægt på praktiske aktiviteter og undersøgelse. Teksten er letlæselig og letforståelig for eleverne. Der henvises løbende til opgaver i elevhæftet (4.-6. kl.) og i lærerhåndbogen. For hvert emne findes et opsamlende "Viden om" afsnit.

Elevhæfter:
Til 4., 5. og 6. klasse findes tilhørende elevhæfter med opgaver, forsøg og eksperimenter. Elevhæfterne forener teori og praksis og gør stoffet håndgribeligt for eleverne.

Lærerhåndbøger:
Indholder didaktiske artikler og grundige vejledninger til hvert emne . Desuden indeholder lærerhåndbøgerne kopiark med ekstraopgaver og uddybende valgopgaver til evaluering.

E-bøger basis:
Hver elevbog findes også som en e-bog basis, der er en bladreversion af den trykte elevbog. E-bogen kan vises på iwb, pc og iPad.

iXplore - Digitalt system:
Det digitale system iXplore Natur/teknologi består af et website til hvert klassetrin, som indeholder de trykte bøgers kernestof samt et væld af digitale udvidelser som opgaver, animationer, speak og meget mere. Læs mere om iXplore Natur/teknologi her.

Per Nordby Jensen, Esther Larsen, Niels Lyhne-Hansen og Martin Sloth Andersen.