Naturgeografi - Jorden og mennesket

Grundbogen Naturgeografi - jorden og mennesket er tæt integreret med hjemmesiden af samme navn, der hører under fagportalen GO Naturgeografi og geografi (tidl. Gymnasieabonnement. )
Naturgeografi styrker elevernes selvstændige projektarbejde. En høj grad af visualisering benyttes til indlæring af informationer fra grundbogens tekster og figurer. For hvert kapitel i grundbogen vil der på nettet være en række bidrag til at visualisere temaerne fx animationer, kommenterede videoer med links, ekstra figurer og billeder, supplerende læsning, opgaveeksempler, feltarbejdsopgaver, "mind maps" over problemstillinger i det pågældende kapitel samt kommentering af de bedste links.

Eleverne kan fremover ved behandling af en række problemstillinger benytte kombinationer af oplysningerne i bog og på net. Naturgeografi dækker hele faget og kan benyttes til både til C-niveau, B-niveau - og samt som inspiration til almen studieforberedelse og det naturvidenskabelige grundforløb samt geografi i HF.

Naturgeografi - jorden og mennesket tager afsæt i de naturvidenskabelige arbejdsmetoder og afspejler fagets seneste forskningsresultater. Forfattergruppen er forskere fra universiteterne, DMI, GEUS og Århus Amts Grundvandsafdeling m.fl.

 

 

AntalTitelPrisMedlemspris
Naturgeografi - Jorden og mennesket380,00342,00
Alle priser er ekskl. moms og levering

Varenummer046
SerieGrundbøger
ForfatterJytte Agergaard, Hans Thor Andersen, Karl-Erik Christensen, Christian Christiansen, Sten Engelstoft, Bjørn Hageskov, Torben P. Jensen, Eigil Kaas, Christian Knudsen, Søren Pilgaard Kristensen, Johannes Krüger, Anne-Lise Lykke-Andersen, Bjarne Leth Nielsen, Laust Wium Olesen, Henrik Ingermann Petersen, Per Sonne, Knud Stelzner, Erik Thomsen, Richard Thomsen og Lærke Thorling
Udgivelsesår2007
Omfang355 sider
Udgave2. udgave, 3. oplag
ISBN978-87-7702-490-0
FagGeografi
MålgruppeGymnasiet
ProdukttypeElevbog
ProduktformatBog

Naturgeografi - jorden og mennesket indeholder kapitler om:

 • Kort - GIS og "remote sensing"
 • Jordens og livets historie
 • Pladetektonik - Jordens opbygning og udvikling
 • Landskabet - landskaber, kyster mm.
 • Klima- klimaændringerne
 • Havet - havstrømme
 • Vand - kredsløbet: vand, kulstof og kvælstof
 • Ressourcer - mineralske- og olieressourcer
 • Energi - forbrug, produktion og teknologi
 • Erhverv - erhvervsudviklingen
 • Befolkning-Urbanisering
 • Planlægning - planer, reformer
 • Globalisering og "global change"

 

Gymnasieskolen

Af Kirsten Hervad-Jørgensen

"Flot og indbydende"

"Geografforlaget præsenterer her et nyt undervisnings- og studiemateriale til undervisningen i naturgeografi. Det skal styrke elevaktiveringen, og eleverne skal kunne bruge det til selvstændige projektarbejder. Bogen er integreret med en hjemmeside, således at bog og netdel udgør en helhed. Til hvert kapitel er der suppleringer på nettet med animationer, videoer med links, ekstra figurer og billeder, supplerende læsning, opgaveeksempler, feltarbejdsopgaver, »mind maps« og kommenterede links, således at eleverne kan benytte kombinationer af oplysninger i bogen og på nettet."

"…en meget flot og indbydende bog, som forhåbentlig vil kunne medvirke til en inspirerende undervisning i naturgeografi i gymnasiet."

Geografisk Orientering

Af Dorte Nørregaard Madsen.

Redaktionen lover i forordet til bogen at den indeholder "ny, faglig viden og vigtige og interessante problemstillinger indenfor naturgeografien." Et løfte der bliver overholdt. Der er ikke blot tale om en simpel opdatering af gammelkendte tabeller. Ligesom de enkelte temaer også er blevet udbygget kraftigt i forhold til det vi ellers har haft som lærerbogsmateriale.

Varerne er lagt i indkøbskurven

Køb mere