Historisk-Geografisk Atlas

Historisk-Geografisk Atlas udgives i samarbejde med Det Kongelige Danske Geografiske Selskab. Atlasset behandler historisk-geografiske kortlægninger, studier og analyser både på nationalt og regionalt plan. Atlasset henvender sig lærere, seminarie- og universitetstudenrende samt andre med generel interesse for geografi.

Se atlassets indholdsfortegnelse her.

AntalTitelPrisMedlemspris
Historisk-Geografisk Atlas100,00100,00
Alle priser er ekskl. moms og levering

Varenummer554-9
SerieGO Atlas - Bøger
ForfatterPeder Dam og Johnny Grandjean Gøgsig Jakobsen
Udgivelsesår2008
Omfang192 sider
Udgave1. udgave, 1. oplag
ISBN9788777025549
FagGeografi
MålgruppeLærer, Andet
ProdukttypeAtlas
ProduktformatBog
Geografisk Orientering

Af Birgitte Maren Larsen

Historisk-Geografisk Atlas er et gennemarbejdet værk, der i den grad graver sig ned i mulden og giver nogle velbegrundede teoretiske forklaringer på, hvordan og ikke mindst hvorfor der er en historisk og geografisk sammenhæng mellem vores geografiske miljø og menneskets omformning og udnyttelse af dets omgivelser.

Bogen er inddelt i tre store dele: Første del er hovedsageligt en diskussion og ikke mindst en definition af, hvad historisk-geografisk udvikling er set i et nordvesteuropæisk og sydskandinavisk perspektiv, samt hvilke kilder der kan indgå i den historisk-geografiske dimension. Anden del beskæftiger sig med de nationale kortlægninger og studier af landbrug og bebyggelse. Tredje del er en historisk-geografisk regionsanalyse af Nordvestsjælland.

Bogen er spækket med gode og farverige illustrationer, overskuelig afsnitsinddeling og velbegrundede teorier. Bogen tager i den grad os læsere med på en historisk rejse gennem vores geografiske miljø.

De to forfattere har med bogen udgivet et kæmpemæssigt kartografisk værk, som vil være oplagt at bruge på de højere læreranstalter, men kan også anbefales til andre interesserede.

Varerne er lagt i indkøbskurven

Køb mere